Soitettavaa ja laulettavaa

Verkossa vapaasti saatavilla olevia nuottijulkaisuja

Tälle sivulle on kerätty linkkejä verkossa vapaasti saatavilla oleviin nuottijulkaisuihin. Mukana on sekä painettuja editioita ja käsikirjoituksia digitoituina kuin alkujaankin verkkoon tehtyjä aineistoja eri tiedostomuodoissa. Joidenkin nuottien käyttäminen saattaa vaatia selaimen lisäosan, kuten Scorch, asentamisen.

IMSLP – Petrucci Music Library

IMSLP on useasta eri lähteestä koottu, verkossa vapaasti saatavilla oleva kokoelma taidemusiikkinuottijulkaisuja. Palvelu sisältää yli 200 000 sävellystä yli 26 000 säveltäjältä. Palvelua käytettäessä kannattaa huomioida, että osa sisällöstä on Suomessa vielä tekijänoikeuslailla suojattua, sillä palvelun kotimaassa Kanadassa tekijänoikeuden suoja-aika on vain 50 vuotta. Suomessa suoja-ajan kesto on 70 vuotta.

Musopen

Musopen -sivustolla on yli 100 000 vapaasti käytettävää tekijänoikeudesta vapaata nuottijulkaisua. Palvelun sisältöä voi selata säveltäjän nimen, instrumentin, aikakauden tai tyylilajin mukaan.

Mutopia

The Mutopia Project tarjoaa klassisen musiikin nuottimateriaalia vapaasti käytettäväksi. Palvelun sisältämät nuotit ovat joko tekijänoikeudesta vapaita tai ne on lisensoitu CC-lisenssiä käyttäen. Nuotit ovat PDF-muodossa.

Score-on-line

Score-on-line -sivustolta voi ladata ilmaisia nuotteja max. 3 kpl/päivä. Sisältö on jaoteltu etusivulla soittimittain. Nuotteja löytyy yksittäisten instrumenttien lisäksi myös soitinyhtyeille. Nuotit ovat PDF-muodossa. Sivustolla voi lisäksi opiskella säveltapailua pelin muodossa.

Muita nuottikokoelmia verkossa

Helsingin yliopiston kirjaston musiikintutkimuksen tiedonhakuoppaasta löytyy listaus verkossa vapaasti saatavana olevista nuottikokoelmista. Täältä löydät linkkejä mm. säveltäjien koottuihin editioihin (Bach, Mozart), 1700-luvun sinfonioita, liturgista musiikkia, kansanmusiikkia ja varhaista populaarimusiikkia. Tiedonhakuopas on englanninkielinen.