Soitettavaa ja laulettavaa

Tälle sivulle on kerätty linkkejä verkossa vapaasti saatavilla oleviin nuottijulkaisuihin. Mukana on sekä painettuja editioita ja käsikirjoituksia digitoituina kuin alkujaankin verkkoon tehtyjä aineistoja eri tiedostomuodoissa. Joidenkin nuottien käyttäminen saattaa vaatia selaimen lisäosan, kuten Scorch, asentamisen.

IMSLP – Petrucci Music Library

IMSLP on useasta eri lähteestä koottu, verkossa vapaasti saatavilla oleva kokoelma taidemusiikkinuottijulkaisuja. Palvelu sisältää yli 200 000 sävellystä yli 26 000 säveltäjältä. Palvelua käytettäessä kannattaa huomioida, että osa sisällöstä on Suomessa vielä tekijänoikeuslailla suojattua, sillä palvelun kotimaassa Kanadassa tekijänoikeuden suoja-aika on vain 50 vuotta (Suomi 70 v.)

Muita nuottikokoelmia verkossa

Helsingin yliopiston kirjaston linkkilista verkossa vapaasti saatavilla oleviin nuottijulkaisukokoelmiin. Sisältää mm. säveltäjien koottuja editioita (Bach, Mozart), 1700-luvun sinfonioita, liturgista musiikkia, kansanmusiikkia ja varhaista populaarimusiikkia. Sivusto on englanninkielinen.

Helmi

Helmi sisältää Kansalliskirjaston kokoelmien helmiä: kirjoja, pienpainatteita, karttoja, nuotteja, kuvia ja käsikirjoituksia.