Avoimia musiikkialan lehtiä

Tässä osiossa esitellään avoimesti verkon kautta käytettävissä olevia musiikkialan lehtiä.

TIETEELLISET LEHDET

Journal.fi on suomalainen tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Palvelussa on tällä hetkellä noin 130 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa. Suurin osa tässä palvelussa olevista lehdistä on heti ilmestyttyään avoimesti luettavissa, osa viiveajan jälkeen. Palvelusta löytyy tällä hetkellä seuraavat musiikkialan julkaisut: 

MUITA MUSIIKKIALAN LEHTIÄ

Finnish Music Quarterly 

(FMQ) on englanninkielinen, vuodesta 1985 ilmestynyt lehti, joka nostaa esiin musiikin uusia virtauksia ja ilmiöitä. FMQ julkaisee verkkosivuillaan kerran viikossa yhden jutun (haastatteluja, kolumneja, levy- ja konserttiarvioita) sekä laajemman "Special Feature" -teemakokonaisuuden neljä kertaa vuodessa. Verkkojulkaisut ovat luettavissa ilmaiseksi.

Musiikin suunta

Musiikin suunta on Suomen etnomusikologisen seuran julkaisema musiikintutkimuksen tieteellinen mielipidelehti. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Verkkosivulta löytyy lehtiä vuodesta 2016 eteenpäin.

Muusikko

Muusikko-lehti on Suomen vanhin musiikkilehti, joka tarkastelee musiikkikulttuuria ammattilaisen näkökulmasta. Lehti ilmestyy painettuna, mutta osa sen artikkeleista löytyy myös verkosta.

Teostory

Teosto ry:n lehti, joka sisältää näkökulmia musiikkialasta ja tekijänoikeudesta

Openstage

Openstage - kirjoituksia musiikin ja tanssin pedagogiikasta on Jyväskylän ammatillisen opettajakorkeakoulun verkkolehti